Kabak tatlısının tarifi

Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin. Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın. Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin.Nov 19, 2021

1 kilo kabak tatlısına kaç bardak şeker konur?

Malzemeler: 1 kg soyulmuş kabak. 2 su bardağı toz şeker (400 gr) 1 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz.

Kabak tatlısı evde nasıl yapılır?

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. …
  2. Geniş bir tencereye kabak dilimlerini yan yana dizin (üst üste gelmemelerine dikkat edin). …
  3. Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. …
  4. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Nov 2, 2021

1 kg kabak tatlısı nasıl yapılır?

Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabağı dilimleyin. …
  2. Büyük ve yanmayan bir tencereye (teflon olabilir) kabakları üzerine şeker serperek kat kat dizin.
  3. 4 yemek kaşığı suyu ekleyin. …
  4. Bir süre de kapağı açık olarak pişirin. …
  5. Üzerine dövülmüş ceviz, şam fıstığı, Hindistan cevizi gibi şeyler serperek servis edin.

Jul 11, 2014

Kolay kabak tatlısı nasıl yapılır?

  1. Bal kabaklarını güzelce parçalara bölün.
  2. Kabukları soyulmuş kabakları genişçe bir tencereye koyun.
  3. Üzerine şeker ekleyerek yayın.
  4. Kısık ocak ateşinde pişmeye bırakın.
  5. Suyunu salıp çeken tatlıyı ocaktan alın.
  6. Sunum tabağına aldığınız kabağı ceviz ve tahinle süsleyebilirsiniz.

Jan 27, 2021

2 kilo kabak tatlısına ne kadar şeker konur?

Kabak Tatlısı İçin: 2kg.bal kabağı(soyulmuş, dilimlenmiş) 3su bardağıtoz şeker.

Kabak reçeline ne kadar şeker konur?

Pratik Kabak Reçeli (Kireçsiz) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1-2 kilo arası turuncu renkli bal kabağı
  2. 4 su bardağı şeker.

Dec 4, 2016

Kireçli suda kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kireçli suyumuzu hazırlıyoruz. …
  2. Bu suyu hiç hareket ettirmeden 3-4 saat bekletiyoruz. …
  3. Kabakları çıtır olması için uzun ve ince doğruyoruz. …
  4. Ertesi gün kabakları sudan çıkartın, 4-5 su yıkayın ve en son temiz çeşme suyuna yatırın.